27-05-09

Rondleiding in de kapel

IMG_2197

IMG_2210

IMG_2199

IMG_2201

IMG_2203

IMG_2207

IMG_2208

IMG_2212

Dit is een zijkant van de schouwmantel. De rooster kan ik afsluiten met de plaat die je op de rooster ziet. Zo kan er, als de kachel geen warmte meer geeft, geen koude lucht naar binnen. In de nis liggen de lucifers zodat de kindjes er niet aan kunnen.

IMG_2214

Een detail van de aansluiting met het tongewelf. Hier moeten wel nog extra ramen in de binnenwand, zoals er beneden al geplaatst zijn. De moluren plaatsen op dit ronde tongewelf was wel niet evident.

Nog een laatste opmerking ter verduidelijking. Er moet nog 1 laag verf op, en hier en daar moeten nog afwerkingslatjes geplaatst worden. Ik kon het echter niet laten om nu al wat foto's op te tonen.

Tot blogs, Carl

Zwembad laatste afwerking

IMG_2188

We zijn de laatste werken begonnen om de omgeving van het zwembad af te krijgen. Over de ganse lengte komt er een houten beplanking. Dit om de lelijke muur en de betonnen steunberen te verbergen. Op het muurtje plaats ik de schuttingen zoals ezr nu reeds 1 te zien is. Hiervoor moet ik wel op de muur een gedeelte grond wegnemen om er beton in te gieten. Omdat ik het risico niet wil nemen dat de betonnen afsluiting naar beneden komt moet ik dit dus meter per meter doen. 'T zal dus weer een tijdje duren eer ik de 10 meter af heb.

21:36 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hout, zwembad, afwerking boord |  Facebook |

04-05-09

Kloostertuin fase 1

Hallo, hier ben nog eens. De laatste tijd hebben we ons vooral op de binnenkoer geconcentreerd. Als het weer een beetje meevalt ben ik niet binnen te houden. De bedoeling is van er een authentieke kloostertuin te realiseren. Vier vakken met in het midden een ronde met een waterpartij. Eerst moest alle asfalt en de daarbijhorende laag steengruis verwijderd worden. Daarna terug een laag aarde waar we turf in gemengd hebben. Ja, het gras was daar al gezaaid, maar na het meten en plaatsen van de boordstenen bleek dat het niveau te laag was. Dus hebben we er een laag bovenop moeten storten. Weer een les geleerd!!

 

IMG_2100

 

 

Hier een detail van wat het begin moet voorstellen van de ronde. Eén steen leggen is meer dan 15 minuten werk! Maar ja, als je het goed wilt doen, dan spendeer je er beter wat meer tijd aan. Trouwens, als er iemand een tip heeft hoe je dit het best aanpakt, alle tips zijn welkom. De buitenste boog is één ding, maar hoe ga je verder om een goede, gelijke voeg te behouden? Graag wat info aub, en anders moeten we alle stenen per rij uitleggen om te zien waar we belanden.

 

IMG_2101

 

Tot de volgende post, Carl