17-02-08

terras 2

april 2007 092

Dit weekend hebben nog wat verder gewerkt aan het terras. De blauwsteen ligt bijna volledig behalve de randen en één rij in het verlengde van het zwembad. Rond het zwembad gaan we het afwerken in afromosia zonder profiel. Gewoon vlak met de randen een beetje afgerond. Het materiaal daarvoor gaan we binnenkort halen zodat deze kant van het zwembad dan toch afgewerkt is. Voor de rest moeten we dan nog metsen en beton storten vooralleer we aan de afwerking kunnen beginnen.

Alles op zijn tijd nietwaar!

 

20:00 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-08

ramen bureau

ramen bureauIsoleren is voor ons iets heel belangrijk. Ik vind dit de beste investering naar de toekomst toe. Daarom hebben we voor elke buitenmuur een ytonwand met een spouw opgetrokken.

Omdat het gebouw geklasseerd is mogen we niet alle ramen aanpassen om er dubbele beglazing in te krijgen. Deze moeten de oorspronkelijke ramen blijven, en indien we ze willen vernieuwen moeten ze identiek blijven. Voordat het officiëel geklasseerd was waren we reeds begonnen met het optrekken van die ytonwand. Daardoor kregen we de toelating om dit verder af te werken. De oplossing voor het optimaal isoleren: een nieuw raam (voorzien van dubbele beglazing) voor het buitenraam plaatsen in de ytonwand. Hier zie je dat er al twee ramen geplaatst zijn. Het andere ben ik nog aan het maken op school. Ik volg nu al voor het derde jaar avondonderwijs houtbewerking. De ramen zijn zo gemaakt dat wat je door de ramen ziet, identiek is aan de oorspronkelijke raamopening in de muur. Zo zullen de binnenramen zeker geen storend element zijn. Morgenavond is het terug les en dan zouden de andere ramen ook klaar moeten zijn. Ik heb er ook nog twee volgens hetzelfde principe moeten maken voor in de voormalige kapelsacristie. Hierover later meer uitleg. 

21:03 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: isoleren ramen binnenramen |  Facebook |

10-02-08

terras

terras

Met het mooie weer konden we moeilijk binnen blijven. Het zonnetje deed ons al watertanden naar een hete zomer vol zwemplezier.

Dit zou fantastisch zijn indien de rand van het zwembad en het bijhorende terras afgewerkt  zou zijn! Aan de slag dan maar.

Het terras zal blauwsteen worden, de boord rondom het zwembad in hout. Welk soort hout, daar zijn we nog niet echt uit. Misschien "ipe". Iemand een suggestie?

De tegels hadden we al een tijdje geleden gekocht toen ze in promotie waren. De cement en het zand moest nog aangehaald worden. We maken de chappe namelijk zelf aan met de betonmolen. 

Het leggen van de tegels was niet zo simpel. Aangezien ze nogal groot zijn moeten ze zo goed als perfect liggen. Op een halve dag hebben we ongeveer 4 m2 gelegd. Eerst heeft Lotte een tweetal vierkante meter gelegd terwijl ik de chappe maakte, daarna  heb ik het van haar overgenomen.

Nog enkele weekends te gaan!

06-02-08

rozet

luchterHallo, hier zijn we nog eens. Op deze foto zie je eigenlijk een spiegel.

Het zit eigenlijk zo: het rozet op het plafond was oorspronkelijk een spiegel met in de dubbele buitenring een rozenmotief.

De spiegel zelf hebben we er uit gehaald en het rozenmotief overschilderd. Het plafond hebben we eerst behangen met glasvlies om enkele scheurtjes definitief weg te werken. Daarna hebben we het rozet ertegen bevestigd en dan alles geschilderd. Ex spiegel en luchter outlet Flamant.

22:00 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: outlet, rozet, flammant, luchter |  Facebook |