29-01-08

wijnkelder2

wijnkelder

Zondag heb ik nog een boog afgewerkt. Deze moet dan minstens twee dagen drogen voor ik de mal wegneem. Pas dan ken ik verder opbouwen. Als de kindjes slapen en het is donker kan ik enkel in de kelder werken zonder iemand te storen. Dus ben ik deze avond nedergedaald om me te ontspannen.                                                                                                        wijnkelder2

Na een uurtje werk is de zijmuur klaar om binnen twee dagen nog een boogje erbij te metsen. Je ziet hier duidelijk dat de laatste rij stenen al zo geplaatst is zodat ze de boog volgen. De mal staat ook al klaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

algwijnkelder

 

 

 

 

 

 

Dit is een overzicht van het geheel dat tot nu toe opgebouwd is. Dit is al bij al een hele karwij aangezien ik alle stenen, zand en cement met de hand in de kelder moet dragen. Je zou er van verschieten hoeveel stenen in dit bouwsel verwerkt zijn!  Dit zijn trouwens allemaal recuperatiestenen van muren die we hebben afgebroken. Deze moeten dan ook nog volledig opgekuist worden vooralleer je ze kunt vermetsen. Mijn kelder is voor mij de ultieme ontspanning. En het is zeker niet nutteloos.

22:13 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wijn, wijnkelder, metsen, vebouwen |  Facebook |

21-01-08

Eettafel

eettafel
 
    Dit is ook een tafel van bij Flamant. Dit was een koopje omdat er waterkringen op het blad stonden van bloempotten of zo. Dit zou snel opgelost zijn met wat schuurwerk. Dachten we. Eigenlijk hadden we het moeten weten. Een dergelijke constructie van een blad kan onmogelijk met massief hout gerealiseerd worden. Het zou gewoon uit elkaar barsten.
    De waarheid lag dus een ietsje anders. Toen ik het blad meenam naar school en het begon af te schuren bleken de middendelen van het blad niet uit massief hout maar uit fineer op een vezelplaat te bestaan. Na het schuurwerk bleek het dus nog slechter!
    Eén oplossing: de middenstukken er uitfrezen  en twee stukken verzoette blauwsteen erin. Er bleef dus enkel de kader van het blad over.
    Het onderstel is wel degelijk vol eiken. We hebben alles behandeld met een vernis 'midden eik' wat het hout iets donker maakt. 
    En voila het resultaat! Nu kunnen we de hete kommen zomaar op tafel zetten en we hebben een uniek stuk.
 

21:07 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: interieur, eettafel, doe-het-zelf |  Facebook |

20-01-08

keuken 3

 keukenNu  ik toch dat fototoestel heb kan ik beter maar wat foto's nemen van vanalles, zoals de keuken. Deze camera heeft een lens met een openingshoek van 120°. Dit is dus ideaal om een interieur te fotograferen. Daar heb ik dus gretig gebruik van gemaakt. Op deze foto zie je de keukenblok met de grote ingemaakte kast (deze is 3m hoog). Ook zie je de nieuwe ramen, die in het najaar geplaatst zijn. Maar door een drukke periode ivm Livinusfeesten in het dorp (daar zal nog wel eens een hoofdstuk aan wijden) zijn deze vorig jaar niet geschilderd geraakt. De keukenkasten werden gemaakt door Lotte. De grote ingemaakte kast heb ik zelf gemaakt. Let ook op de vloer! Deze is mede met het gebouw één van de dingen van het interieur dat geklasseerd is. Het is in ieder geval een vloer waar je niets van vuil op ziet. Heel handig in een keuken!
 
 
 
 
 
 
keukenfornuis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hier zie je het schouwgedeelte en het fornuis. De keukenbladen evenals de achterwand boven het fornuis zijn in verzoette blauwsteen. Het fornuis is van Nobel. Een zware financiële dobber, maar jarenlang genieten is het zeker. Het is werkelijk een feest om in deze keuken te koken.
De zwevende plank met de apothekerspotten is ook door mij gemaakt. Dit is trouwens heel eenvoudig. Stuur maar een mailtje als je wil weten hoe je dit aanpakt. Ik zal je graag bijstaan. Groetjes vanwege Carl

21:17 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: keuken, keukens, blauwsteen, eik |  Facebook |

salontafel3

salontafel

Zoals beloofd een betere foto van de salontafel, hoewel nog niet echt schitterend. Dit bleek een moeilijk iets om te fotograferen. Ik had nochthans de dure camera van Kobe kunnen lenen.  

21:01 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: salontafel, eik |  Facebook |

15-01-08

salontafel2

IMAG1783

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is dus een zeer slechte foto van de salontafel. Alles is vernist en op zijn plaats gezet. Dit weekend, als ik thuis ben bij daglicht zal ik wel betere fotos kunnen maken. We leven op hoop. Ik heb het resultaat met eigen ogen gezien alsook Lotte, en we zijn beide heel tevreden.

Ten laatste zondag zal er een betere foto te bekijken zijn. Vergeet niet eens langs te komen.

Lotte heeft deze avond ook enkele deuren afgewassen. Deze gaan we integreren in de woonkamer. Later hier meer over! 

 

21:53 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-08

salontafel


onderstel
 
     Mijn laatste werkje van op school (ik volg nu mijn derde jaar avondschool houtbewerking) is bijna klaar. Hier zien jullie het onderstel van de nieuwe salontafel. We hadden in de outletstore van Flamant een eiken blad voor een salontafel gekocht voor 50 €. (Bij de "links" staat de website van deze interieurwinkel. De salontafel waarvoor zij het blad gebruiken kan je er ook vinden. Hun referentie is: Verone 03011.)
     Er restte ons dus enkel een onderstel te maken. Het blad bleek 1m37 op 1m40 te meten. Ik heb het dan ook afgezaagd zodat het perfect vierkant is.
     Voor de kesrtvakantie had ik alle benodigde balkjes en latjes ruw gezaagd en geschaafd. Vrijdag en zaterdag was het weer les en kon ik verder werken. Het ging heel vlot waardoor ik het onderstel volledig in elkaar gekregen had en het dus kon meenemen naar huis. Dat onderstel heb ik nog mogen vernissen, maar het blad wou Lotte zelf doen. Zij werkt alles een beetje fijner af, ik ben meer iemand bij wie het moet vooruit gaan. Met wat minder geduld dus.
    Het tafelblad is wel wat meer werk want dit moet langs beide kanten vernist worden. Ja, ook de onderkant moet behandeld worden! Morgenavond zal ook het blad klaar zijn en komt er dus een definitieve foto van onze schitterende en heel goedkope salontafel!

09-01-08

foto's klooster

Er werd reeds enkele malen gevraagd om een paar foto's van het klooster te posten. Dit is dus graag gedaan.

binnenkoer
Dit is de binnenkoer toen we het net aangekocht hebben. Alle foto's die volgen zijn van voor alle werken. Later zullen er nog volgen van na of tijdens de werken.

oostervleugel

Dit is de oostervleugel en waren oorspronkelijk twee kleuterklassen.

westervleugel4
Dit is de westervleugel gezien vanop de grote speelplaats. Deze vleugel waren de lagere klassen. Dit stuk werd aangekocht door mijn schoonouders.

Helemaal rechts zie nog een stuk van het klooster zelf. Dit stuk van het klooster komt uit op de Livinuskapel. Daarom dat de eerste ruimte van dat stuk diende als sacristie van de kapel. 

heilhart
Dit is een beeld van het Heilig Hart. Het was geschonken door de inwoners van Sint-Lievens-Esse. 

21:23 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wijnkelder

wijnkelder
Hallo Hier zijn we nog eens. Dit is een recente foto van een speelruimte voor mij. Tijdens een verloren uurtje durf ik wel eens in de kelder te kruipen. Niet om wijn te drinken, wel om een wijnkelder te metsen. We hebben al een en ander moeten afbreken en daardoor hebben we dan ook wat stenen kunnen recupereren. Deze verwerk ik dan ook graag in de kelder. Eerst durfde ik er niet echt aan te beginnen, aan die booggewelven, maar eens je weet hoe het moet is het echt kinderspel. Het zal waarschijnlijk niet volgens de professionele methode zijn, maar het mag toch gezien worden vind ik. Ik mets gewoon de twee zijwanden tot op de hoogte van de boog. Daarop mets ik dan een steen op zijn zij die de boogvorm volgt. Als dit uigehard is plaats ik de boogmal en mets ik daarop de boog door de stenen op hun zij op de mal te vermetsen.
wijnkelder1
Op deze foto zie je de mal. Hier zijn de twee zijmuren klaar en kan ik dus op de mal de boog vermetsen. Je ziet duidelijk op de rechtse muur de twee bovenste stenen die de vorm van de boog vormen. 
Af en toe geniet kan ik wel eens van een lekker glaasje wijn, maar dan niet in de kelder!
Mochten jullie tips hebben, deze zijn altijd welkom!
 
Groetjes, en tot skol! 
 

20:41 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijnkelder, metsen, vebouwen, wijn |  Facebook |