14-01-08

salontafel


onderstel
 
     Mijn laatste werkje van op school (ik volg nu mijn derde jaar avondschool houtbewerking) is bijna klaar. Hier zien jullie het onderstel van de nieuwe salontafel. We hadden in de outletstore van Flamant een eiken blad voor een salontafel gekocht voor 50 €. (Bij de "links" staat de website van deze interieurwinkel. De salontafel waarvoor zij het blad gebruiken kan je er ook vinden. Hun referentie is: Verone 03011.)
     Er restte ons dus enkel een onderstel te maken. Het blad bleek 1m37 op 1m40 te meten. Ik heb het dan ook afgezaagd zodat het perfect vierkant is.
     Voor de kesrtvakantie had ik alle benodigde balkjes en latjes ruw gezaagd en geschaafd. Vrijdag en zaterdag was het weer les en kon ik verder werken. Het ging heel vlot waardoor ik het onderstel volledig in elkaar gekregen had en het dus kon meenemen naar huis. Dat onderstel heb ik nog mogen vernissen, maar het blad wou Lotte zelf doen. Zij werkt alles een beetje fijner af, ik ben meer iemand bij wie het moet vooruit gaan. Met wat minder geduld dus.
    Het tafelblad is wel wat meer werk want dit moet langs beide kanten vernist worden. Ja, ook de onderkant moet behandeld worden! Morgenavond zal ook het blad klaar zijn en komt er dus een definitieve foto van onze schitterende en heel goedkope salontafel!

De commentaren zijn gesloten.