09-01-08

Wijnkelder

wijnkelder
Hallo Hier zijn we nog eens. Dit is een recente foto van een speelruimte voor mij. Tijdens een verloren uurtje durf ik wel eens in de kelder te kruipen. Niet om wijn te drinken, wel om een wijnkelder te metsen. We hebben al een en ander moeten afbreken en daardoor hebben we dan ook wat stenen kunnen recupereren. Deze verwerk ik dan ook graag in de kelder. Eerst durfde ik er niet echt aan te beginnen, aan die booggewelven, maar eens je weet hoe het moet is het echt kinderspel. Het zal waarschijnlijk niet volgens de professionele methode zijn, maar het mag toch gezien worden vind ik. Ik mets gewoon de twee zijwanden tot op de hoogte van de boog. Daarop mets ik dan een steen op zijn zij die de boogvorm volgt. Als dit uigehard is plaats ik de boogmal en mets ik daarop de boog door de stenen op hun zij op de mal te vermetsen.
wijnkelder1
Op deze foto zie je de mal. Hier zijn de twee zijmuren klaar en kan ik dus op de mal de boog vermetsen. Je ziet duidelijk op de rechtse muur de twee bovenste stenen die de vorm van de boog vormen. 
Af en toe geniet kan ik wel eens van een lekker glaasje wijn, maar dan niet in de kelder!
Mochten jullie tips hebben, deze zijn altijd welkom!
 
Groetjes, en tot skol! 
 

20:41 Gepost door carl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijnkelder, metsen, vebouwen, wijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.