18-01-10

Verwarmingspericelen

IMG_3333

 

Hier zijn we nog eens, we hebben welliswaar niet stil gezeten. Hierboven zie je onze collector van de radiatoren. Vier weken geleden ongeveer merkten we op dat de radiatoren boven alleen maar een beetje lauw werden en dus eigenlijk de ruimte niet meer konden verwarmen. Na heel wat overpeinzingen en probeersels, ook samen met mijn collega's, waarvoor dank, bleek het resultaat: lucht in de leidingen. Oplossing: 7 extra kranen in de installatie plaatsen om de leidingen volledig te kunnen doorspoelen om de lucht eruit te krijgen. Deze hadden eigenlijk van in het begin moeten voorzien worden, maar waarschijnlijk wou die firma de de prijs naar beneden krijgen door wat minder kranen te voorzien. Ik heb trouwens nogal dingen aangepast omdat het oorspronkelijk concept op niets trok. Maar afin, soit, het eerste gedacht van een ex-leraar van mijn schoonvader, Ludwig Van Lierde was dus het juiste. Zondag voormiddag ben ik bij hem het nodige materiaal gaan halen en dan voor de rest van de namiddag in de kelder gekropen. Nadat ik alles afgebroken en terug opgebouwd had, heb ik de leidingen doorgespoeld en alles bleek te perfect te werken. Nu moet ik enkel nog de regeling vervangen. Deze is een Tempolec, brol van het eerste uur, heeft nauwelijks zijn werk gedaan. Ze hebben deze reeds vervangen tijdens de garantieperiode. Ook deze tweede regeling heeft nooit perfect gewerkt.

Onze les:

1 Voorzie overal kranen om kringen afzonderlijk te kunnen doorspoelen. ( zeker indien de collector lager ligt dan de rest)

2 Indien je met Sack zelfbouw werkt, laat het installatieschema nakijken door een specialist.

3 Tempolec regelingen komen er nooit meer in!!!

 

IMG_3335

Zoek de zeven verschillen!!!

Tot binnenkort, Carl en Co

21:03 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelfbouw, verwarming, sack, tempolec |  Facebook |

28-08-09

Binnentuin

IMG_2819

Hallo, het is alweer een tijdje geleden dat er post was. We hebben welliswaar niet stilgezeten. We hebben voornamelijk aan de binnintuin gewerkt. Al heel veel platinen gelegd voor de baantjes. Dit is een detail van het kruidentuintje dat langs één van de padjes ligt.

 

IMG_2824

 Dit was het meeste werk. Hier zijn we met ons tweetjes drie dagen aan bezig geweest. Met wat intermezzo's voor de kindjes natuurlijk. Het is zo een vier meter diameter. De bedoeling is dat er een later een fontein op komt, daarom de wachtbuizen voor de elktriciteit. Een nader groot werk was het wc'ken van Pizza van mijn schoonvader, maar daar zal ik laten eens een volledig hoodfstuk aan wijden.

Tot blogs, Carl

04-05-09

Kloostertuin fase 1

Hallo, hier ben nog eens. De laatste tijd hebben we ons vooral op de binnenkoer geconcentreerd. Als het weer een beetje meevalt ben ik niet binnen te houden. De bedoeling is van er een authentieke kloostertuin te realiseren. Vier vakken met in het midden een ronde met een waterpartij. Eerst moest alle asfalt en de daarbijhorende laag steengruis verwijderd worden. Daarna terug een laag aarde waar we turf in gemengd hebben. Ja, het gras was daar al gezaaid, maar na het meten en plaatsen van de boordstenen bleek dat het niveau te laag was. Dus hebben we er een laag bovenop moeten storten. Weer een les geleerd!!

 

IMG_2100

 

 

Hier een detail van wat het begin moet voorstellen van de ronde. Eén steen leggen is meer dan 15 minuten werk! Maar ja, als je het goed wilt doen, dan spendeer je er beter wat meer tijd aan. Trouwens, als er iemand een tip heeft hoe je dit het best aanpakt, alle tips zijn welkom. De buitenste boog is één ding, maar hoe ga je verder om een goede, gelijke voeg te behouden? Graag wat info aub, en anders moeten we alle stenen per rij uitleggen om te zien waar we belanden.

 

IMG_2101

 

Tot de volgende post, Carl

16-04-09

Even stilstaan bij de prachtige natuur.

 

december2008 032

Drakenplant

december2008 030

De vijgenboom. (Zal misschien weg moeten, als er iemand interesse heeft, laat maar iets weten.)

december2008 031

De magnolia

december2008 033

De pereboom

december2008 034

Klimrozen

december2008 035

Eén van onze poezen.

Genieten moet!

 

Genieten van het mooie weer moet je altijd doen, zeker in het wispelturige België.

december2008 004

december2008 006

 

21:25 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muren en ramen kapel

Dit zijn de nieuwe ramen die ik op de avonschool gemaakt heb. Ze zijn geplaatst in de voorzetwand van de muren. Zo was het toch mogelijk om degelijke ramen te hebben met dubbele beglazing. Het effect valt eigelijk nog wel mee. Van de buitenzijde zie je niets en van binnen zie je de originele ramen nog heel goed.

 

 

 

december2008 039

december2008 040

Hier zie je alle vier de ramen.

december2008 041

Hier zie mijn houtkasteel. Er liggen momenteel wel geen houtblokken in, maar ik kan je verzekeren dat het heel praktisch is. De bodem is volledig gesloten, waardoor je weing of geen vuil op de vloer krijgt. Er kan genoeg hout in voor een hele week branden. Wel als je alleen 's avonds de haard aansteekt.

Heel erg praktisch!

december2008 037

Dit doen we nu dus als het buiten regent. De gyprocwanden dichtpleisteren.

21:21 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aanleg tuin binnekoer

Vorig weekend, met het mooie weer, kon ik echt niet binnengehouden worden. Ik ben dan maar begonnen met de aanleg van de binnenkoer. Eerst het steengruis verwijderen dat onder het vroegere asfalt lag. Dan de boordstenen plaatsen, grond aanvoeren en gras zaaien. Dan kon ik beginnen aan het aanleggen van het pad. Dat worden platinen. Ik weet niet of dit wel het correcte woord is voor die stenen, maar ik ken geen ander, dus zullen jullie het hiermee moeten doen. Je kan altijd reageren met suggesties.
 
 
IMG_1991
 
IMG_2004

Dit is een overzicht van de werkplaats. Nog enkele weken en dit is een oase van groen!!!

december2008 010

Als ik hiermee één ding geleerd heb: gebruik veel metserskoorden!!! Vooral als je de stenen in recht verband legt.

De radio is mijn beste vriend, tot ergernis van mijn vrouw. ('t is MNM)

december2008 028

 

Een detail van de nu beregende stenen. Vandaag dus maar niet buiten werken.

21:11 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-09

boord zwembad - vervolg

Dit weekend ben ik niet naar de houtschool geweest zodat ik de ganse tijd kon voortwerken aan de boord van het zwembad, en het heeft geloond. De boord is af, en naar onze bescheiden mening heel goed gelukt.

Natuurlijk volgt hier een fotootje als bewijs.

blogfoto2

20:43 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zwembad, klooster, boord |  Facebook |

31-03-09

Boord zwembad

IMG_1978

Hallo, hier zijn we nog eens. Nu het zomeruur terug in voege is, blijft het wat langer licht 's avonds en is het de moeite om nog even de handen uit de mouwen te steken. We zijn dus terug aan het terras beginnen werken. Of liever gezegd herbegonnen. Er lag al een deel van de planken die we vorig jaar met bootvernis behandeld hadden. Ja hoor, volledig volgens de regels van de kunst: eerst ontvetten, 2 maal de onderzijde en drie maal de bovenzijde.

Maar na de winter was de meeste vernis afgebladerd. We hebben de planken dan terug afgebroken, daarna alle vernis er afgeschuurd en we konden weer beginnen vanaf 0. Nu hebben we er een olie opgezet. Deze is speciaal voor zwembadomgevingen. En ook antislip.

Laat ons hopen ditmaal meer geluk te hebben!!!!

Tot schrijfs, Carl

20:59 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-09

Kinderhuisje

IMG_1892

Dit is een speelhuisje dat peter Hubert gemaakt heeft voor zijn twee schattige kleinkindjes. Aangezien de binnenkoer nog niet helemaal aangelegd is, staat het voorlopig op enkele tegels. Het was een hele karwei om dit op te stellen. Peter Hubert heeft zijn best gedaan, het resultaat mag er zijn, dat kan je zelf wel beamen.

20:18 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-08

Wand deuren en ramen

IMG_1603_01IMG_1603~1

Dit is het bijna-eind-resultaat. De montage is ten einde maar het hout moet wel nog behandeld worden.

IMG_1605~1

21:14 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-08

Wand van ramen en deuren

 

Dit is voorlopig het resultaat. Enkel de linkse, de rechtse deur en het raampje zijn geplaatst. Nu nog de tussenbalken maken zodat de andere deuren ook kunnen geplaatst worden.wand3

wand2

Hier is de linkse deur vastgemaakt aan de muur. Deze kan opendraaien zodat we via de bibliotheek naar het bureau kunnen gaan. Ja, het is de bedoeling van achter de wand over de ganse oppervlakte van de muren een bibliotheek te maken.
wand1Er zijn er die het uitleggen, en...............

21:31 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bibliotheek ramen en deuren |  Facebook |

25-08-08

Trap aan de straatkant

Na wat zoekwerk hebben we ontdekt dat er vroeger, langs de straatkant een tweede deur was. Deze werd gebruikt voor de schoolkinderen die niet van het dorp kwamen. Blijkbaar was deze deur na verloop van tijd overbodig geworden en de muur langs de straatzijde was mooi dichtgemetst. Ook langs de binnenzijde was er niets meer te zien.

Op vakantie in Spanje waren we al druk aan het bedenken hoe we dit het best zouden aanpakken, graven, zelf trappen metsen, of deze beter in beton gieten, misschien achteraf met blauwe hardsteen bekleden. Langs de zijkanten een muurtje, misschien een holte voor vuilniszakken te plaatsen. Wie weet zat de oorspronkelijke trap er nog. Veel vraagtekens, maar eens terug van vakantie zijn we met goede moed begonnen.

En wat zagen we:

 

Picture 201klein

De trap zat er nog, een mooie gemetste trap. Dat was goed nieuws, na de ganse dag te graven is onze trap volledig vrijgemaakt. In september maken we een deur en dan kunnen we het deurgat kappen en hebben we een eigen deur naar de straatzijde. Voorlopig zie je op de foto dus een trap ... naar een muur.

 

Picture 229klein

22:10 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: klooster, sint-lievens-esse |  Facebook |

De kapel (vervolg)

De buizen van de kapel liggen er, nu moet de chappe gelegd worden, eerst een beetje tot de buizen ongeveer onder liggen:

juni2008 105klein

En daarna tot de juiste hoogte zo perfect mogelijk leggen! Want daarna willen we onze vloer op de chappe lijmen.

Gelukkig heeft Augustien met haar kruiwagen goed geholpen!

juni2008 111klein

 

21:51 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kapel |  Facebook |

De kapel

Na de kloostergang zijn we te werk gegaan in de kapel. Hier was heel wat te doen, om het volgens de regels van de kunst te doen en de oorspronkelijke muren met de beschilderingen niet te beschadigen hebben we ervoor gekozen om een dunne wand met isolatie en gyproc te plaatsen. Deze muur hebben we enkel aan de vloer en het plafond bevestigd, zo werd de muur zeker niet beschadigd.

Uiteraard moest er ook verwarming voorzien worden, en om geen storende elementen te hebben, hebben we ook hier gekozen voor vloerverwarming. Trouwens een zeer goed idee bij het hoge plafond, een tongewelf met als maximale hoogte meer dan zes meter. Om eventueel wat bij te verwarmen en natuurlijk ook voor de gezelligheid hebben we een haard geïnstalleerd. Maar in een volgend bericht vind je daar zeker meer over.

Om een ideetje te hebben hoe de vloerverwarming eruit ziet heb ik hier ook twee fotootjes toegevoegd.

juni2008 097klein    juni2008 100klein

21:45 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kapel |  Facebook |

verlagen drempel voordeur

Na een deugddoende vakantie in de Spaanse pyreneëen zijn we terug aan onze verbouwingswerken begonnen. Eén Van de zaken die we hebben gedaan, is de vloer in de kloostergang in de oorspronkelijk staat herstellen. In de jaren '60 hebben ze er een vloer overgelegd, maar het was natuurlijk de bedoeling de oorspronkelijke vloer in ere te herstellen en een gevolg daarvan was dat de drempel aan de voordeur verlaagd diende te worden.

Geenbij lachertje bleek al snel, maar al bij al is dit toch zeer goed gelukt. We hebben nu wel een tochtspleet :) maar de voordeur zal binnen afzienbare tijd ook vervangen worden door een identiek, nieuw exemplaar dat enkele cm hoger is.

Hierbij  enkele foto's van de drempel.

           juni2008 092klein       juni2008 094klein

21:29 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kloostergang |  Facebook |

17-02-08

terras 2

april 2007 092

Dit weekend hebben nog wat verder gewerkt aan het terras. De blauwsteen ligt bijna volledig behalve de randen en één rij in het verlengde van het zwembad. Rond het zwembad gaan we het afwerken in afromosia zonder profiel. Gewoon vlak met de randen een beetje afgerond. Het materiaal daarvoor gaan we binnenkort halen zodat deze kant van het zwembad dan toch afgewerkt is. Voor de rest moeten we dan nog metsen en beton storten vooralleer we aan de afwerking kunnen beginnen.

Alles op zijn tijd nietwaar!

 

20:00 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-08

salontafel


onderstel
 
     Mijn laatste werkje van op school (ik volg nu mijn derde jaar avondschool houtbewerking) is bijna klaar. Hier zien jullie het onderstel van de nieuwe salontafel. We hadden in de outletstore van Flamant een eiken blad voor een salontafel gekocht voor 50 €. (Bij de "links" staat de website van deze interieurwinkel. De salontafel waarvoor zij het blad gebruiken kan je er ook vinden. Hun referentie is: Verone 03011.)
     Er restte ons dus enkel een onderstel te maken. Het blad bleek 1m37 op 1m40 te meten. Ik heb het dan ook afgezaagd zodat het perfect vierkant is.
     Voor de kesrtvakantie had ik alle benodigde balkjes en latjes ruw gezaagd en geschaafd. Vrijdag en zaterdag was het weer les en kon ik verder werken. Het ging heel vlot waardoor ik het onderstel volledig in elkaar gekregen had en het dus kon meenemen naar huis. Dat onderstel heb ik nog mogen vernissen, maar het blad wou Lotte zelf doen. Zij werkt alles een beetje fijner af, ik ben meer iemand bij wie het moet vooruit gaan. Met wat minder geduld dus.
    Het tafelblad is wel wat meer werk want dit moet langs beide kanten vernist worden. Ja, ook de onderkant moet behandeld worden! Morgenavond zal ook het blad klaar zijn en komt er dus een definitieve foto van onze schitterende en heel goedkope salontafel!

31-12-07

E-mail

Beste bloggers, de button voor een E-mailtje te sturen verbergt het E-mail adres, daarom heb ik bij de tekst het adres bijgezet voor alle zekerheid.

ik probeer later het probleempje op te lossen. Iemand een hint? Ik vermoed dat het komt omdat ik geen skynetadres opgegeven heb?

P.S. Prettige feesten,

Carl 

 

14:52 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-01-07

dak kleuterklassen

We hebben vandaag het goede nieuws gekregen dat we voor het vernieuwen van het dak van de kleuterklassen de oude boomse pannen van de lagere school klassen mogen gebruiken, het oude dak zal er dan uitzien zoals het reeds vernieuwde van de lagere school.

12:48 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-07

Hallo

Hier zijn we nog eens. Na een jaar niets van ons te laten horen hebben zijn we hier terug. Ondertussen hebben we veel gewerkt, dus binnenkort kan je hier nog enkele foto's en andere info verwachten.

16:27 Gepost door carl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |